Waarom en wanneer een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler zorgt op een energiezuinige manier voor warm tapwater. Daarmee behoort het product momenteel tot een van de meest duurzame opties om van jouw huis een comfortabele plek te maken. Maar waarom en wanneer kies je voor een warmtepompboiler?  

De aarde warmt op. Daarom veranderen wij de huidige manier van verwarmen, zoals opgenomen in het Klimaatakkoord. Dit kan op verschillende manieren: je verwarmt volledig elektrisch of neemt een tussenstap, waarbij je jouw bestaande CV-ketel combineert met een warmtepomp, een zonneboiler of een warmtepompboiler.

De warmtepompboiler voorziet jouw woning van grote hoeveelheden warm water op een duurzame manier. De ingebouwde warmtepomp haalt de warmte uit de buiten- en binnenlucht en gebruikt deze voor het opwarmen van tapwater. Dat betekent dat deze oplossing geen CO₂-uitstoot.

Hoe werkt een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler haalt de warmte uit de omgevingslucht of de afgevoerde ventilatielucht.
De boiler is uitgerust met een koelvloeistof die al op lage temperatuur kookt en gasvormig wordt.
In de compressor van de warmtepompboiler wordt de druk van de koelvloeistof verhoogd, waardoor de temperatuur stijgt en de koelvloeistof een gasvormige vloeistof wordt.
De gasvormige vloeistof geeft haar warmte af aan het water in het boilervat. Hierdoor verlaagt de druk en wordt het gas terug vloeistof.
De volledige cyclus kan nu opnieuw beginnen.

Meer weten of een offerte op maat?